Ik zou eigenlijk meer moeten bewegen

Ik zou eigenlijk meer moeten bewegenbewegen

Veel mensen weten dat het goed zou zijn om wat meer te bewegen.
Maar vaak lukt het ze niet om zichzelf ertoe te zetten een beweegactiviteit te starten of vol te houden.

 

Bezwaren

Een veelgehoord bezwaar is dat mensen denken dat zij niet kunnen trainen vanwege een oude blessure, hun bloeddruk of simpelweg omdat hun ongetrainde lichaam dit niet aan zou kunnen. Voor het grootste deel van de mensen – waarschijnlijk ook voor u – is er geen enkel medisch argument om niet wat meer te gaan bewegen, en zijn er redenen genoeg om dit wel te doen.

 

Het beste medicijn

Met voldoende beweging kunt u veel gezondheidsklachten voorkomen en kunnen bestaande klachten merkbaar verminderen. Uw spieren worden sterker en uw conditie verbetert. Bewegen is goed voor uw spijsvertering, uw bloeddruk, uw botten en het helpt tegen stress. Bewegen is vaak het beste medicijn!

 

Een kwestie van beginnen

Of bewegen nu leuk is of niet, daarover verschillen de meningen. Mensen die meer zijn gaan bewegen zeggen echter allemaal dat ze zich nu een stuk beter voelen! Kies wel een activiteit die bij u past en gemakkelijk valt in te passen in uw dagelijks leven.

 

Wij helpen u graag op weg

Om u op weg te helpen heeft Gezondheidscentrum de Roerdomp een aantal beweegprogramma’s opgezet. De programma’s zijn bedoeld als opstapje om u in beweging te brengen en te houden.

 

Bewegen op recept

Bewegen op recept is bedoeld voor cliënten van de Roerdomp die niet of nauwelijks bewegen, en waarbij voldoende beweging juist erg belangrijk is. In dit zorgprogramma leert u beweging een vaste plaats te geven in uw dagelijks leven. Meer informatie

 

Fysio Fitness

Uw conditie vergroten onder begeleiding van een fysiotherapeut? Dat kan met Fysio Fitness. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. Ook geschikt als u na een blessure of operatie weer wilt gaan sporten. Meer informatie

 

Running-therapie

Hardlopen kan helpen bij stemmingsklachten, angststoornissen en depressiviteit. Met running-therapie leert u regelmatig, zelfstandig en op een rustig tempo hard te lopen en dit regelmatig te blijven doen. Meer informatie

 

Buurtsportcoach

Op dinsdag houdt Christian van der Lingen spreekuur gedurende 1 uur. Hij kan met u meedenken welke sport voor u geschikt zou kunnen zijn.