OPEN dossier

Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.
Bijvoorbeeld:
• het advies van de huisarts
• de uitslagen van onderzoek
• de lijst met uw medicijnen

Op uw eigen telefoon of computer kunt u thuis deze gegevens over uw gezondheid zien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? In dit bericht leggen we uit hoe u dat veilig kunt doen.

Hoe log ik in?

Op uw mobiele telefoon heeft krijgt u toegang via de Uw zorg online app of via de zorg4nieuwegein app. Voordat u deze apps kunt gebruiken moet u een portaalkoppeling maken met het informatie systeem van uw huisarts. Meer informatie hierover vindt u op www.roerdomp.nl.
In de apps ziet u buttons voor medicijnen, berichten, afspraken en nu ook een knop mijn dossier.

Zijn uw gegevens veilig?

Alleen de huisarts en de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt. Inzage in uw eigen dossier maakt deel uit van een landelijk project en voldoet aan alle AVG regelgeving.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen

U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of een andere bedrijf om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn.

Twijfelt u over het geven van uw medische gegevens aan iemand? Bespreek dit dan met uw huisarts of de assistente. Zij kunnen u helpen.

Uw gegevens zijn persoonlijk. Geef uw inlogcodes nooit aan anderen!

Meer informatie?
Kijk op www.open-eerstelijn.nl/patient of neem dan contact met ons op via (030) 604 04 14 of via het contactformulier

Voor meer informatie klik op de afbeelding rechts om deze te vergroten of bekijk onderstaande animatie