Planning COVID-19 vaccinaties

Planning vaccinaties vanuit onze praktijk

 

We krijgen veel vragen van onze patiënten over wanneer zij aan de beurt komen voor een coronavaccinatie.

 

Als huisartsenpraktijk vaccineren wij mensen die geboren zijn in de jaren 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960. Ook vaccineren we mensen die het syndroom van Down hebben en geboren zijn in 1960 en ouder en mensen die morbide obesitas hebben en die geboren zijn in 1960 en ouder. Deze ronde wordt in de eerste week van mei afgerond.

Mensen in de leeftijd van 18-60 jaar met een medische indicatie zullen ook in de loop van mei een uitnodiging ontvangen om een afspraak te maken bij de GGD voor vaccinatie. Het RIVM bepaalt wanneer dit zal zijn. Wij hebben daar geen invloed op.

Behoort u tot één van deze groepen? Zodra er voldoende vaccin beschikbaar is en u aan de beurt bent, zullen wij u een uitnodiging sturen om gevaccineerd te worden. U hoeft dus geen contact op te nemen met onze praktijk hierover, u ontvangt automatisch van ons een uitnodiging.

Alle andere patiënten ontvangen een uitnodiging vanuit de overheid om gevaccineerd te worden door de GGD.

Tweede prikronde: heeft u van ons al een eerste inenting gehad? Dan ontvangt u automatisch ook een uitnodiging van ons voor de tweede inenting, die nodig is om u nog beter te beschermen. De datum hiervan is nu nog niet bekend.