Veelgestelde vragen
Patiënt omgeving
Hoe moet ik mij eenmalig aanmelden voor de online patiënt omgeving?
U volgt daarvoor de instructie links onder op de eerste patiëntomgeving pagina. Nog geen eigen account, klik dan op de knop maak een nieuw account aan. In de huisartsenpraktijk komt dan uw aanvraag binnen en deze moet dan worden gekoppeld aan uw medisch dossier. Bij twijfel over uw identiteit kan het zijn dat de assistente u belt om uw identiteit te controleren. Dit koppelen kan enkele dagen duren. Heeft u direct uw medicatie nodig of wilt u direct een vraag stellen, neemt u dan even contact op met het gezondheidscentrum.
Bent u eenmaal gekoppeld dan kunt u vanaf dat moment op ieder moment uw eigen medicatie inzien en direct herhaal aanvragen doen. U kunt tevens een afspraak maken in de agenda van uw huisarts of praktijkondersteuner en tenslotte is het in de patiëntomgeving mogelijk om een e-consult vraag te stellen aan uw huisarts of POH op een beveiligde manier. Hou er wel rekening mee dat het soms enkele dagen kan duren voor u antwoord krijgt.
Als uw account is gekoppeld is het ook mogelijk om gebruik te maken van de zorg4nieuwegein app. Download deze eerst in de appstore en koppel dan aan de huisartspraktijk.
Alle functies van de patientomgeving staan dan in de zorg4nieuwegein app voor u ter beschikking.
Spoed
Bij wie kan ik terecht voor (spoed)hulp buiten openingstijden?
Heeft u medische hulp nodig buiten de openingstijden van het gezondheidscentrum, dan belt u de huisartsenpost. Telefoonnummer: 088-1309660. De huisartsenpost bevindt zich bij het St Antonius ziekenhuis, Koekoekslaan 1 Nieuwegein, naast de spoedeisende hulp.
Medicijnen
Hoe vraag ik een herhaalrecept aan?
Als u zich hebt aangemeld voor het patiënt portaal kunt u een overzicht zien van door u gebruikte medicatie en is het mogelijk herhaalrecepten aan te vragen. Dit kan ook via de receptenlijn, aan de balie of u deponeert het doosje van uw medicijn in de brievenbus.
Indien u uw herhaalrecept vóór 11.00 uur ’s morgens hebt aangevraagd, kunt u de medicatie de volgende werkdag ná 11.00 uur in de apotheek afhalen. U ontvangt een mail van de apotheek, wanneer uw receptaanvraag is verwerkt en de medicatie voor u klaar ligt. Wacht u svp op dit mailtje gedurende de corona epidemie, om wachttijden in de apotheek zoveel mogelijk te beperken
Het is mogelijk van de herhaalservice van de apotheek gebruik te maken. Iedere 3 maanden worden uw medicijnen dan voor u klaargelegd en u ontvangt een mail wanneer u de medicatie kunt ophalen.
Afspraken/wachttijden
Wat als ik mijn afspraak heb gemist?
Dan wordt dit bij u in rekening gebracht. U ontvangt hiervoor een factuur. Deze kosten kunt u NIET declareren bij uw zorgverzekeraar. Afspraken kunnen uiterlijk tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd via het algemene telefoonnummer (030) 60 40 414 (ook buiten openingstijden) of via mail naar ln.pmodreor@ofni. Dit geldt ook voor afspraken bij de praktijkondersteuner. Afspraken gemaakt via het portaal kunt u zelf annuleren.
Afspraken bij de fysiotherapeut kunt u ook via whatsapp annuleren.
Hoe maak ik een afspraak bij de praktijkondersteuner of diabetes verpleegkundige?
Dit regelt u via de centrumassistentes. Zij beheren de agenda’s.
Medisch
Wat moet ik doen voor een zwangerschapstest?
Voor een zwangerschapstest dient u urine af te geven bij de centrumassistente. Zie tarieven voor de kosten van deze test.
Moet ik een afspraak maken voor Baarmoederhalskanker onderzoek (uitstrijkje)?
Heeft u een oproep ontvangen voor het bevolkingsonderzoek, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de centrumassistente. Zij zullen dan het uitstrijkje maken en voor u opsturen. Neemt u het oproepformulier mee.
Wat te doen bij blaasontsteking?
Voor een controle op blaasontsteking dient u voor 11.00 uur urine af te geven bij de centrumassistente. De assistente vraagt u bij inlevering van de urine een formulier in te vullen, waarop u uw klachten kunt noteren. U kunt in de middag bellen voor de uitslag.
De eerste urine van de ochtend is het beste geschikt voor onderzoek. Wast u zich en vang dan een middenportie op de urine. Daarin is het meest betrouwbaar vast te stellen of u een blaasontsteking heeft.