Ga ik naar de huisarts, of niet?

Ga ik naar de huisarts, of niet?twijfel

Iedereen heeft wel eens iets. Vaak is er geen reden om een huisarts of andere zorgverlener te raadplegen. Een griepje of verkoudheid, een schaafwond, een flinke hoofdpijn of diarree; bij de meeste van deze ongemakken zorgen we voor onszelf en voor elkaar.

Het kan ook zijn dat er beter wel even door een deskundige naar kan worden gekeken. Als klachten bijvoorbeeld langer dan normaal aanhouden, zeer hevig zijn of niet eerder zijn opgetreden is het van belang waakzaam te zijn. Meestal zijn we zelf prima in staat om te beoordelen wanneer er mogelijk iets aan de hand is.

 

Als u twijfelt

Aan deze website zijn informatiebronnen gekoppeld (afkomstig van de medische beroepsorganisaties) die u kunnen helpen bij de keuze uw huisarts te raadplegen of niet.
www.thuisarts.nl – Betrouwbare informatie over ziektes en gezondheid, samengesteld door huisartsen.
www.apotheek.nl – Op apotheek.nl vindt u alle belangrijke informatie over de in Nederland verkrijgbare medicijnen. U kunt zoeken op medicijnnaam, stofnaam of aandoening.

 

Contact

Twijfelt u nog of heeft u een vraag, neemt u dan contact op met het gezondheidscentrum. Wij staan u graag te woord met al uw gezondheidsvragen. De centrumassistente helpt u altijd verder.