Inschrijven

Wilt u zich inschrijven als nieuwe patiënt in Gezondheidscentrum de Roerdompinschrijven?


Download hier ons inschrijfformulier


Het Landelijk schakelpunt (LSP)

Ziekte, een blessure of een ongeval komt vaak onverwacht. Daardoor kunt u terechtkomen bij een onbekende arts, een andere apotheek of de huisartsenpost. Dan is het belangrijk dat die zorgverlener uw actuele medische gegevens kan inzien.

 

Altijd uw gegevens snel bij de hand

Zorgverleners maken daarom gebruik van een beveiligd netwerk om elektronisch medische gegevens te delen met andere zorgverleners: de zorginfrastructuur van het LSP. Via dit LSP kunnen zij de belangrijkste gegevens uit uw huisartsdossier opvragen én een overzicht van de medicijnen die u gebruikt. Maar ook allergie voor bepaalde medicijnen zijn zo opvraagbaar. Zo hebben zij alle belangrijke informatie over uw gezondheid op elk moment snel bij de hand. Ook ‘s avonds, in het weekend en in spoedsituaties.

 

Alleen met uw toestemming

Uw huisarts en apotheek mogen uw medische gegevens echter alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En deze andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij uw huisarts en apotheek. U kunt uw toestemming ook online regelen via deze website.

 

Toestemming

Als u toestemming heeft gegeven, dan geeft uw huisarts en/of apotheek door aan het LSP dat er gegevens over u beschikbaar zijn. Andere zorgverleners kunnen dan uw actuele medische gegevens opvragen. Dat mag alleen als het nodig is voor uw behandeling. Zo beschikken zorgverleners snel over de juiste informatie en kunnen ze u de juiste zorg geven. Ook ’s avonds en in het weekend.

Geeft u geen toestemming dan is het nooit mogelijk om bv vanaf de huisartsenpost gegevens te laten opvragen. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken of alsnog op een later moment geven. 

 

Klik op onderstaande link om uw toestemming te geven aan huisarts en apotheek.


Ik geef toestemming (huisarts)

Ik geef toestemming (apotheek)


Toestemming geven kan ook in het gezondheidscentrum bij de centrumassistente of in de apotheek. Neem in dat geval wel een ID mee.