Afspraak maken

Afspraak makenafspraak

Om een afspraak te maken bij een van de medewerkers van het gezondheidscentrum belt u ons algemene telefoonnummer: (030) 604 04 14.
Het gezondheidscentrum is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

 

Hulp buiten openingstijden

Heeft u medische hulp nodig buiten de openingstijden van het gezondheidscentrum, dan belt u de huisartsenpost. Telefoonnummer: 0900-4201420. de huisartsenpost bevindt zich bij het St Antonius ziekenhuis, Koekoekslaan 1 Nieuwegein.

 

Inloopcentrum

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.00-10.00 uur kunt u, zonder afspraak, terecht bij het inloopspreekuur. U wordt geholpen door een vast team, onder leiding van de huisarts. Wij vragen u om met 1 klacht per keer te komen om de wachttijden te beperken.
Het inloopcentrum is een proef die zal lopen tot eind 2016. Dan zal de proef worden geëvalueerd en zal bekeken worden hoe de werkwijze definitief wordt ingericht.

 

Avondspreekuur (op afspraak)

Het gezondheidscentrum biedt een avondspreekuur op:
-dinsdag- en woensdagavond van 17.30 tot 20.00 uur
-maandag en woensdag tot 18.30 uur

Spreekuur houden: huisarts, praktijkondersteuner en diabetesverpleegkundige.

 

Online afspraak inplannen

De webagenda kunt u gebruiken als u zich heeft aangemeld voor het portaal of gebruik maakt van de Uw Zorg online app. Het portaal geeft u de mogelijkheid uw afspraken online bij ons in te boeken, direct in de agenda van uw huisarts of een van de praktijkondersteuners.

 

Consult bij de huisarts

Een consult bij de huisarts duurt 10 minuten. Desgevraagd kan de assistente extra tijd (een dubbel consult) voor u reserveren. Bijvoorbeeld bij meerdere vragen of een kleine chirurgische ingreep.

 

Afspraak bij de praktijkondersteuner of diabetes verpleegkundige

Dit regelt u via de centrumassistentes. Zij beheren de agenda’s.

 

U komt niet op uw afspraak?

Dan wordt dit bij u in rekening gebracht. U ontvangt hiervoor een factuur. Deze kosten kunt u NIET declareren bij uw zorgverzekeraar. Afspraken kunnen uiterlijk tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd via het algemene telefoonnummer (030) 60 40 414 (ook buiten openingstijden) of via mail naar info@roerdomp.nl. Dit geldt ook voor afspraken bij de praktijkondersteuner.

 

Telefonisch consult

Heeft u een vraag die telefonisch kan worden beantwoord, of wilt u een uitslag weten? Maak dan een afspraak voor een telefonisch consult. De huisarts belt u tussen de middag terug tussen 12:00 – 14:00 uur of na 16:30 uur. De andere disciplines hebben hier geen vaste tijden voor.

 

Huisbezoek

Als u vanwege uw gezondheid niet in staat bent om naar het gezondheidscentrum te komen, vraagt u dan een huisbezoek aan.

 

e-Consult

Wilt u via e-mail een vraag stellen aan de huisarts of praktijkondersteuner, dan kunt u dit doen via het portaal. Hiervoor moet u zich eenmalig aanmelden. U krijgt per mail een bericht als uw vraag is beantwoord.

 

Controle op blaasontsteking

Voor een controle op blaasontsteking dient u voor 11.00 uur urine af te geven bij de centrumassistente. U kunt dan in de middag bellen voor de uitslag.

 

Baarmoederhalskanker onderzoek (uitstrijkje)

Heeft u een oproep ontvangen voor het bevolkingsonderzoek, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met de centrumassistente. Zij zullen dan het uitstrijkje maken en voor u opsturen. Neemt u het oproepformulier mee.

 

Herhaalrecept aanvragen

Als u zich hebt aangemeld voor het patiënt portaal kunt u een overzicht zien van door u gebruikte medicatie en is het mogelijk herhaalrecepten aan te vragen. Dit kan ook via de herhaalservice bij de apotheek, via de receptenlijn, aan de balie of u deponeert het doosje van uw medicijn in de brievenbus.
Indien u uw herhaalrecept vóór 11.00 uur ’s morgens hebt aangevraagd, kunt u de medicatie de volgende werkdag ná 11.00 uur in de apotheek afhalen.

 

Zwangerschapstest

Voor een zwangerschapstest dient u urine af te geven bij de centrumassistente. Zie tarieven voor de kosten van deze test.